fbpx
Select all categories
{{ channel.title }}

Menu

GP Dumoulin

Soigneur Tekst Soigneur Gepubliceerd 27 November 2014

Soigneur bekeek het Utrechtse Tourparkoers, vanuit een bus.

In aanloop naar de Grand Départ bezoekt de ASO dezer dagen startplaats Utrecht. Een delegatie van 18 Fransen neemt poolshoogte. De lokale organisatie zorgt ondertussen voor een warm onthaal, een uitleg over fietsstad Utrecht en natuurlijk een bustour over het parkoers van de proloog tijdrit. Soigneur was erbij en lette goed op.

We leerden vijf dingen;

1. De Tour de France gaat in 2015 maar liefst 50 aaneengesloten kilometers over Utrechts grondgebied.

2. Er staan drie Grand velo’s in Utrecht. Je treft er eentje op het Jaarbeursplein en eentje op de stadhuisbrug. De derde is een speciaal aangeklede versie en die staat op het China Light Utrecht, een Chinees Lichtfestival voor jong en oud.

3. Utrecht biedt vrijwilligers de kans deel uit de maken van de Grand Départ. Hiervoor is veel animo, meer dan de helft van de vrijwilligers is inmiddels geworven. Als jij ook een once in a lifetime experience als Tourmaker wil, meld je dan aan!

4. De renners gaan tijdens de enige individuele tijdrit van de Tour 2015 voor een aantal kilometers over de busbaan. Het asfalt op de busbaan is doorgaans sneller dan gewoon asfalt. Ideaal voor wielrenner van het jaar Tom Dumoulin dus.

5. Utrechters hebben misschien een hekel aan de Jaarbeurs maar Christian Prudhomme is er gek op. Het plein, het nabijgelegen station en de faciliteiten in de Jaarbeurs maken dit misschien wel de compactste Grand Départ ooit.

Heerlijk voor de fans, ploegen, media en partners van de koers! En dus ook voor Christian en zijn team. Als bonus kunnen niet-wielerliefhebbers (zijn die er?) ook nog eens ouderwets winkelen op zaterdag 4 juli want de start heeft plaats ten westen van het station en oude centrum.

#tdf2015