fbpx
Select all categories
{{ channel.title }}

Menu

10 redenen om Bike MOTION te bezoeken

Harm Spoelstra Tekst Harm Spoelstra Gepubliceerd 21 February 2018

Houd je van fietsen, dan is er eigenlijk maar één beurs die er in ons kleine landje echt toe doet, Bike MOTION. Hier vind je onder andere de nieuwste technologieën op fietsgebied, de fraaiste kleding en de nieuwste fietsen.

Dit jaar vindt de beurs plaats van 2 tot en met 4 maart en daarmee de start van jouw wielerseizoen. Harm Spoelstra, notoire veel-fietser en hoofdredacteur van Up/Down Mountainbike Magazine, bezocht Bike MOTION al toen deze nog in zwart-wit was. Hij geeft je tien redenen om er sowieso bij te zijn dit jaar.

1. Combineer je weekend-rit
Dit jaar kun je gerust op de fiets komen. Je racefiets wel te verstaan. Je stalt deze veilig in de bewaakte fietsenstalling en terwijl jij je vergaapt aan al het moois op de beursvloer, nemen experts jouw beestje onder de loep voor een grondige inspectie. Wanneer je je fiets weer op komt halen adviseren deze experts je hoe je jouw fiets in topconditie kunt houden. Een goede reden om de weekend-rit eens over Utrecht te laten lopen.

2. De kans om je droomfiets uit te proberen
Houd je tenue gerust aan mocht je met de fiets zijn gekomen. Zo niet, neem dan zeker je wieleroutfit mee want er staat een flinke vloot aan fietsen op je te wachten om getest te worden. Dit jaar is het mogelijk op de openbare weg te testen. Inclusief stoplichten, verkeer en die altijd geniepige tegenwind. Hierdoor kun je een fiets echt testen zoals je hem zou gebruiken, maar dan wel vanachter een gloednieuwe cockpit, misschien wel met het elektronische schakelsysteem waar je zo benieuwd naar was. Of wellicht wil je proeven aan schijfremmen, een ander zadel of een full carbon raceframe.

3. Liefde is: samen koers kijken
Wanneer je met een schuin oog in je agenda Bike MOTION wilt invullen dan zie jij als wielerliefhebber waarschijnlijk de woorden Strade Bianche en Parijs-Nice staan. Gelukkig hoef je voor deze klassiekers niet thuis te blijven want in het Cycling Café van Bike MOTION hangt het hele weekend een groot scherm waarop beide koersen worden uitgezonden. En wat is er nou toffer dan koers volgen in goed gezelschap van vele wielerliefhebbers? Eigenlijk is dit al reden genoeg om naar de beurs te komen.

4. Kleren maken de man. Of vrouw.
Kleding is bij uitstek de tool om je te onderscheiden op de fiets. Dat kan door kleur, pasvorm of techniek, of allemaal tegelijk. Dus of je nu een ware paradijsvogel, een stille genieter, een gesoigneerde stilist of een gadget-freak bent, hier vind je alles bij elkaar. Voel aan de verschillende materialen, laat je verrassen door nieuwe technische hoogstandjes en bepaal welke items er zeker niet mogen ontbreken in je kledingkast.

5. Al het moois bij elkaar
Op Bike MOTION vind je alle topmerken onder een heel groot dak. Of het nu gaat om onderdelen, complete fietsen, helmen, tassen of kleding, het aanbod van de merken is flink. En elke merk doet uiteraard zijn stinkende best zich zo goed mogelijk te laten zien door het tonen van exclusieve producten. Zo presenteert Specialized er zijn nieuwe Tarmac SL6 en kun je oog in oog komen te staan met hun bijzondere Diverge. Of loop even langs de stand van KOGA, waar je zowel het prototype van de nieuwe baanfiets voor de Olympische Spelen in 2020 als hun nieuwste Beachracer kunt bekijken.

6. Pleincultuur
Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk tijd kan doorbrengen bij de dingen die je graag ziet, en zo min mogelijk tijd verspilt aan zaken die je niet graag ziet, is de beurs dit jaar heel slim ingedeeld in diverse pleintjes. Elk plein heeft zijn eigen thema, waardoor het eenvoudig kiezen is waar je wel en niet wilt kijken. Zo is er bijvoorbeeld een Ambachtsplein en een Toertochtenplein. Op deze manier deel je je tijd efficiënt in waardoor je wellicht nog tijd over hebt om onder het genot van een drankje even na te praten in het Kwaremont Koerse Kaffee. Zo maar een suggestie…

7. Meer is uhh… beter.
Tja, we kunnen er omheen draaien, maar soms is meer gewoon beter. In het weekend van Bike MOTION vindt tegelijkertijd zowel de E-bike Xperience als de Fiets en Wandelbeurs plaats. En het mooiste komt nog, met jouw kaartje voor Bike MOTION krijg je gratis toegang tot deze twee andere beurzen. Dus mocht je naast fietsen ook willen laten inspireren of informeren over alles rondom outdoor materiaal, mooie fiets- en wandelbestemmingen of het nut van een e-bike, zorg dan dat je na Bike MOTION ook zeker hier een kijkje neemt.

8. Improve yourself
Je rijdt met de lichtste wielen, je tenue spant zich strak om je lichaam en je helm is een perfect aerodynamische voorbeeld. Ofwel, aan het materiaal ligt het niet. Maar je eigen fysiek, heb je daar al eens kritisch naar gekeken? Wat zou je aan jezelf kunnen verbeteren om dit jaar de ultieme tocht te kunnen volbrengen? Hoe kun je het effectief trainen in de winter om in de zomer lekker te kunnen knallen? In de Personal Improvement Area vind je alles omtrent jouw persoonlijke performance. Laat bijvoorbeeld een (nul)meting doen, stel samen met experts een trainingsschema op of doe bij de mannen van Wattcycling een FTP test.

9. Ambachtsplein
In deze moderne tijden zou je bijna vergeten dat er bij het (op)bouwen van een fiets noeste arbeid komt kijken. Ook hier wordt op Bike MOTION aandacht aan besteed, op het ambachtsplein (we zeiden toch dat er pleintjes zouden zijn) vind je vakmensen aan het werk in de werkplaats. Hier kun je zien hoe een wielset nu precies gevlochten wordt bij Frieke Bikeboosting, of leren hoe je je carbon frame nu het beste kunt onderhouden of repareren.

10. Kijken, kijken niet kopen
In de Exclusief hal vind je, je raadt het al, exclusieve fietsen. En een flink aantal ook. Hier zie je werkelijk al het moois dat de wielerwereld te bieden heeft bij elkaar. De nieuwste high-end producten, de meest bijzondere innovaties en de allerbeste fietsen worden hier tentoongesteld. Wellicht onbereikbaar voor de gewone stervelingen, maar he, een mens mag toch dromen?


Meer info: Bike MOTION.