EDITIES
08 Schorem-300x200-px

Knippen & Scheren

Leo van Vliet, Oud-renner, -bondscoach en mister Amstel Gold en Amstel Curaçao; “We hebben een woonboot/villa op de Amstel, vlakbij het Amstel Hotel. Het moest gewoon zo zijn. 40 jaar geleden reed ik voor de Amstel wielerploeg, ik doe 20 jaar de Amstel Gold Race en 13 jaar de Amstel Curaçao Race. En omdat ik geen alcohol drink, hebben ze nu ook Amstel Radler alcoholvrij.”

Alles over elektronisch schakelen

Alles over elektronisch schakelen

In 2008 introduceerde Shimano elektronische schakelgroepen voor racefietsen. Het systeem Di2 wordt sindsdien door steeds meer wielrenners – prof, amateur en liefhebber – gebruikt. Op deze pagina’s bekijken we de werking, de specificaties en de voordelen van elektronisch schakelen.

Denza il pirata non è più la stessa cosa

Denza il pirata non è più la stessa cosa

Op 14 februari 2004 stierf Marco Pantani – misschien wel de mooiste klimmer ooit – eenzaam op de vijfde verdieping van hotel Le Rose in Rimini. Exact tien jaar later bezocht fotograaf Robert Jan van Noort Cesenatico, de thuisbasis van Il Pirata aan de Adriatische kust, om te kijken hoe het dorpje haar belangrijkste inwoner herdenkt.

African dictatorship

African dictatorship

“Sitting on the hot black tarmac in Libreville airport, I wonder how exactly you are suppose to find the Equator. According to the map on the plane it looked a lot like we just landed on it. Wouldn’t that be something, if the Equator actually was a thick black line that went round the world like it does on my globe at home. The diazepam must still be in my system, I think.”

De coureur en zijn broer

De coureur en zijn broer

“Sep Vanmarcke (25) wilde als jongeling profrenner worden, zijn broer Ken (31) ook. Sep kon zijn droom waarmaken, won de Omloop Het Nieuwsblad en eindigde tweede in Parijs-Roubaix. Ken moest evenwel afhaken en werd postbode. “In het andere geval hadden we als broers niet gestaan waar we nu staan”, zegt hij. Of hoe je een gebroken droom ook kan lijmen.”

Seingever gele vlag

Seingever gele vlag

Peter Vandermeersch (hoofdredacteur van NRC Handelsblad); “Hoe dichter de aankomst nadert – Molenberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Steenbeekdries, Eikenberg, Steenberg, Berendries, Muur, Bosberg – hoe spannender en zenuwachtiger. Om tenslotte vuil van het stof en het slijk, vermoeid van de spanning, maar o zo voldaan en gelukkig Meerbeke binnen te rijden. Wetende: de helden op hun fiets zijn veilig van Brugge naar Meerbeke geloodst en ik heb daaraan mee mogen helpen.”

Fixed fietsers

Fixed fietsers

In dit nummer hebben we vier fixed fietsers gevraagd naar hun fiets. Ze rijden allemaal alley cats en criteriums.

Moois

Moois

Voor deze Moois vroegen we Rik Vanwalleghem. Deze Belgische sportjournalist en directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde is geboren en getogen in Wevelgem. De liefde voor de koers zat er al vroeg in. Als tiener zag hij de renners na afloop van Gent-Wevelgem zich wassen met een kommetje zeepsop in de plaatselijke kleuterschool en zijn vader was supporter van Briek Schotte en Wevelgemnaar Gaston Rebry, Rondewinnaar in 1934.

Soigneur #07

 • Thomas Dekker;
 • Cycling Denmark;
 • Pantani herdacht;
 • Omloop Het Nieuwsblad;
 • Over de grens;
 • African dictatorship;
 • Lunch ride;
 • Een Kroon zonder parels;
 • En nog veel meer…


S07-Cover

En verder…

 • Monstertijdrit;
 • Columns Peter Vandermeersch;
 • De muziek van het seizoen door Eric Corton;
 • En veel meer…

EXTRA'S

De beschikbare extra’s bij de edities van Soigneur

Over Soigneur

NIEUWSBRIEF


Please leave this field empty.